Skogarnas musik

SångfågelKonsertlokalen är unik. Mitt ute i urskogen, mitt i den ljusa sommarnatten landar vi vid en liten tjärn.

Skymningen lägger sig, har vi tur hörs taltrast eller nattskärra i tystnaden. Kanske sveper morkullan över oss med sina knispanden, förebådande natten.

Någon tänder en lykta på andra sidan. En båt glider stilla över vattenspegeln. Kan det vara han, som?

Vi skymtar något i dunklet. Kan det vara hon, som?

I allt detta ljuder vallmusiken, med sina över tusen år gamla rötter. Vi hör djurhorn och spelpipor, besvarade av harmoniska, drillande och ibland nästan spöklika lockrop från skogens röster.

Allt som sker är i samklang med den ljusa, trolska sommarnatten, i gränslandet mellan dag och natt, mellan ljus och mörker, mellan fantasi och verklighet.

Huldran lockar oss med sin sång, sina läten och sitt skratt. Näcken lockar oss, med sina vilda tretaktspolskor, som inspirerat så många till spel och dans. Ur dessa trollstämda fioler kommer en stor del av vår rika folkmusikskatt.

Skogarnas musikFölj med till Huldrans Natt – ett nattligt möte med urskogens väsen. Där du också får lära dig vad en riktig skog egentligen är, vandra och uppleva skogen på natten samt ana urskogens väsen.

Kvällen avslutas med att vår ensemble förenar sig med publiken för en midnattskonsert med gammelskogens sånger, folkmusik, dikt och dans. Vildmarkssoppan kring lägerelden värmer. Nattfukten lockar fram dofter av skvattram, pors, björk och mossa. Allt blir en helhetsupplevelse med det magiska mötet mellan skogarnas musik och urskogens väsen.

Beställ biljetter nu på visitroslagen.se
Mer info: facebook.com/huldransnatt

midnattsdans