Naturens mystik

Hela vår folkliga kultur av berättelser och folkmusik

har sina rötter i människors möten med det oförklarliga i skogen. Kanske blev någon bergtagen av trollen, eller sjuk efter att ha stört älvorna under marken? Man satte ut gröt till tomten, någon lärde sig spela av Näcken, eller blev lockad djupt in i skogen av huldran?

Dessa berättelser kommer från en tid när ingen elektricitet fanns. En tid när många människor, såsom flottare, kolare, vallare och många fler befolkade våra skogar.

Hade man varit med om något speciellt, så visste man ofta inte om det varit dröm eller verklighet, men människor blev förändrade, ibland kallades de tokiga, ibland kunde de inte sluta dansa eller spela. De hade fått glänta på dörren till den osynliga världen, en annan dimension, och fått uppleva lite av schamanens magiska värld.

Skymningen och de fuktiga dimmorna kommer smygande längs vitmossan. De döda träden är fulla av liv. Det doftar skvattram och kåda och urskogens märkliga former talar sitt eget språk.

Följ med till Huldrans Natt – ett nattligt möte med urskogens väsen. Här får du ana, skymta eller kanske höra sådant du bara hört talas om i sagorna. Men det krävs att du lämnar din mobil och allt som hör till nutidens värld bakom dig. Efter Huldrans Natt blir du förändrad och du kommer att se skogen på ett nytt sätt.

Här får du också lära dig vad en riktig skog egentligen är, vandra och uppleva skogen på natten samt njuta av gammelskogens sånger och vildmarkssoppa över öppen eld.

Beställ biljetter nu på visitroslagen.se
Mer info: facebook.com/huldransnatt